sunnuntai 28. elokuuta 2011

Lomapuuhailuja

Vietän kahden viikon lomani viimeistä iltaa ja mietin kuinka nopeasti loma taas meni.  Aloitin lomani käymällä Lontoossa, jonne jäivät ihanasti kaikki työasiat. Sitten olin kaksi viikkoa korukurssilla Lahden Muotoiluinstituutissa (AMK) ja viimeisen viikonlopun ahersin käsityön taiteen perusopinnoissa Lahden Kansanopistossa.

Korukurssilla sain valmiiksi kolmoisspiraaliriipuksen ja hopeisen sormuksen. Minulla oli "romuhopeaa" (vääntyneitä hopealenkkejä, hopealevyn paloja ym.), jotka sulatettiin hopealevyksi. Mukaan oli kuitenkin eksynyt lukko tai vastaava, jossa oli myös rautaa/kuparia. Suurella vaivalla valssaamani hopealevy ja siitä tehty sormus menivät uudelleen sulatukseen ja rakeistukseen, jossa poistettiin epäpuhtauksia. Hopea alkoi nimittäin käyttäytyä oudosti ja siihen tuli työstettäessä mm. reikiä, joten sitä ei voinut enää käyttää. Riipuksen yhdessä sakarassa näkyy, miten epäpuhdas hopeani alkoi juotettaessa syödä sakaraa. Jätin kuitenkin riipuksen sulattamatta ja se hopeoitiin. Riipuksesta tuli taatusti yksilöllinen! Kuvio on sahattu 1,5 mm hopealevystä ja ympärille juotettu 1,5 mm hopealangasta tehty kehys.


Sormuksesta tuli kiireessä hiukan liian pieni. Kiillotuksen jälkeen tein timanttiporan terällä mattapinnan sormuksen reunoihin ja keskeltä sormus jäi kiiltäväksi.

Ostin kesällä hiusten suoristusraudan ja se oli pakattu hienoon mustaan laatikkoon. Koruilussa tarvitaan monenlaisia työkaluja ja ajattelin, että laatikko on oivallinen säilytyspaikka niille.

Viikonlopun tilkkutyökurssilla sain mahdollisuuden päällystää laatikkoni ja näin nätti siitä tuli!


Opin päällykeompelua, alikeompelu, konekirjontaa ja alalankakirjontaa. Kankaalla päällystäminen oli samantyyppistä kuin kirjan kansien teko, joten keväällä käydystä Kirjansidonta-kurssista oli paljon hyötyä.


Kaikki ei mennyt lomallani ihan niinkuin Strömsössä, mutta uusia kokemuksia tuli paljon ja opin myös monta uutta juttua! Kaikin puolin onnistunut loma siis!

2 kommenttia:

  1. Ihanat ovat hopeakorusi ja sormus huikean kaunis!!!

    Laatikosta tuli myös söpis :-))

    hyvää alkavaa viikkoa ja kohtahan jo nähdään koulussa!

    VastaaPoista
  2. Kivan kankaan valitsit laatikolle. T. Koralli:)

    VastaaPoista